Eläinrekisteri

Eläinrekisteri

Suomen alpakka- ja laamarekisterin päätavoite on ylläpitää tietoa Suomessa olevista alpakoista ja laamoista, sekä niiden kasvattajista ja omistajista. Rekisteri tarjoaa käyttäjilleen mm. eläinten sukutietoja, jotka ovat arvokkaita esim. astutuksia suunniteltaessa.

Erilaisiin tapahtumiin osallistuvalta eläimeltä voidaan joko viranomaisten tai järjestävän tahon toimesta vaatia rekisteriotetta. Mm. yhdistyksen järjestämiin näyttelyihin voivat osallistua vain rekisteröidyt eläimet.

Rekisteri tarjoaa pyydettäessä myös viranomaisille eläinten perustiedot, jotka voivat osoittautua ensiarvoisen tärkeiksi tiedoiksi vakavaa eläintautiepidemiaa jäljitettäessä ja torjuttaessa.

Yhdistys pitää tärkeänä eläinten rekisteröintiä ja neuvoo mielellään sen käytössä. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä rekisterin ylläpitäjään (rekisteri(at)alpaca.fi).

Rekisteriin liittyminen ja maksut

HUOM! Jäsenet saavat eläinrekisterin maksuista -50%, ja vuosimaksusta -100%!

Liittymismaksu rekisterin käyttäjäksi on 80 €, ja se maksetaan vain kerran.

Vuosimaksu on 50€ 1.1.2021 alkaen.

Eläinrekisterin käyttäjäksi liitytään lomakkeella, joka löytyy täältä. Kun olet maksanut sinulle sähköpostitse lähetetyn liittymismaksun, saat tunnukset rekisteriin.

Rekisterinkäyttäjänä voit nyt lisätä eläintesi tiedot järjestelmään. Tästä saat erillisen laskun, jonka maksettuasi rekisterin ylläpitäjä lisää eläimillesi rekisteritunnukset ja eläinten tiedot tulevat näkyviin.

0-6 kk ikäisen eläimen rekisteröintimaksu on 20 €, ja yli puolivuotiaan 40 €. Eläimet kannattaa siis tunnistemerkitä ja rekisteröidä nuorina. Rekisteröinti maksetaan vain ensirekisteröinnistä, eli eläimen siirtyessä uudelle omistajalle tai tietojen muutoin muuttuessa ei lisämaksuja peritä.

Siirry rekisteriin tästä!